25 Temmuz 2014 Cuma

St.Louis - Gateway Arch

Günlerdir bloga hiç yeni yazı eklememişim.

Bu hafta sonu ve geçen hafta sonu biraz St. Louis (Saint Louis)'i gezdik. St.Louis, Missouri eyaleti sınırları içinde. 19.Yüzyılda Fransız hakimiyetinde olan şehir ismini Fransa Kralı IX.Louis'den alıyor. Zamanında Missisipi Nehri ve demiryolu üzerinden ticaret merkezi imiş. Batıya olan göçlerin odak noktası olmuş.

Şehirle ilgili en ünlü şeylerden biri "Gateway Arch", biz de onu görmeye gittik. Gateway Arch kemer şeklinde bir anıt. 192 m yüksekliğinde ve Missisipi Nehri'nin hemen yanında. Uzaktan da anıtı görmek mümkün. Gateway Arch, Amerika'nın batı kısmına olan genişlemesini, yayılmasını temsilen inşa edilmiş. Batıya açılan kapı, geçit diyebiliriz. Çelikten yapılma bu kemer 1965 yılında tamamlanmış. Mimarının ismi Eero Saarinen.
Arch'ın Uzaktan Görünüşü
Anıtın yerin altında kalan kısmı müze şeklinde düzenlenmiş; film gösterileri, tanıtımlar, hediyelik eşya mağazası ve anıta çıkmak için kuzey ve güney kanatta olmak üzere sekizer asansör bulunuyor. Asansörler kapsül şeklinde, her birinde 5 kişilik oturma yeri var.
Müzeden Bir Fotoğraf
Yukarı çıkınca, dar bir alandan manzarayı fotoğraflamak mümkün.
Doğa Missisipi Nehri'ne Yukardan Bakarken
Karşı Kıyı
Eski Mahkeme Binası
St Louis Beyzbol Takımı Cardinals'ın Stadı: Busch Stadium
Nehirde gezmek isteyenler için turistik amaçlı botlar var. Botlardan birinin ismi Tom Sawyer idi : ) Tom Sawyer'ın hikâyesi de Missouri'de, Missisipi kıyısında St. Petersburg kasabasında geçiyor. Botlar dışında helikopter turları var, 15 dakikalık kısa turlar düzenlenmiş. Bir de faytonlarla kısa bir gezi yapmak mümkün.

http://www.gatewayarch.com

2 yorum:

  1. Merhaba,sizinle beraber gezmis,belkide hic göremiyecegim yerleri görmüs oldum.Güzel bir paylasim olmus,tesekkürler.

    Blogunuz hayirli ve bol okurlu olsun :)

    Görüsürüz yine...Sevgilerle..(üye oldum)

    YanıtlaSil