19 Nisan 2014 Cumartesi

Bisikletçideyiz

Bisiklete binmeyi sevmeyen var mıdır bilmiyorum, sevmeyen demeyelim de belki binmekten korkan ya da çok rahat edemeyenler olabilir. Özellikle çocukken bisiklet sahibi olmanın kıymeti başkadır. Karne alınınca en çok istenen şeylerden biri bisiklettir. Bisikleti olan, olmayana bir tur atmak için izin verir. Bisikletten düşme hikâyeleri gururla ya da keyifle anlatılır.

Bu hafta Uğurcan'ın doğum günü hediyesini almak için bisikletçideydik. Kendisini yakından tanıyanlar bilir, iki tekerlileri dört tekerlilerden biraz daha fazla sever. Bizim evde Fransa Bisiklet Turu (Le Tour de France) her yıl izlenir. ( http://www.letour.com/us/ )Bu spor olayı yaklaşık üç hafta sürer, genelde temmuz ayına denk gelir. Takibi keyiflidir, çok kuralı vardır; meraklısına bu kuralları anlatmak bile keyifli gelir. Kurallardan biri de mayo renkleri hakkındadır. Genel klasman birincisini sayı mayodan, en iyi tırmanışçıyı puanlı mayodan, en iyi kısa mesafeciyi yeşil mayodan ve en iyi genç sürücüyü de beyaz mayodan takip edebilirsiniz. [Uğurcan varken benim daha fazla bisiklet anlatmam ayıp olur]  : )

Specialized, Cannondale, Raleigh iyi bilinen bisiklet markalarından bazıları. Yalnız sadece bisiklet almakla bitmiyor, önem derecesine ve zevkinize göre başka ihtiyaçlarınız da oluyor: Kask, eldiven, su matarası veya suluğu olan bir sırt çantası, ayakkabı, ayakkabı ile uyumlu pedallar, forma, tayt, pompa, ışıklandırma, bisikleti arabanın arkasında taşımak için aparat, çocuğunuzu bisikletin arkasında veya ayrıca çekebileceğiz bir şey ile taşımak isterseniz ona uygun malzeme...

Bisiklet seçildi, kontrol ve ayarları yapıldı. Üç yıllık veya beş yıllık ayrıca garanti hizmetleri de var. Vaktin çoğu bisikletlerden çok aksesuarlara bakmakla geçti. Biz mağazadan çıkana kadar yağmur başladı, Uğurcan'ın yeni bisikleti de ilk yağmuruyla ıslanmış oldu.

İyi ki doğdun Uğurcan!
Boy Boy Bisikletler
Uğurcan keyifli : )
Araba Arkası için Aparat
Bisikletsever Bebekler İçin - Doğa için biz de zamanında almıştık : )
Bununla İki Çocuk Taşımanız Mümkün
Bu kırmızıyı da bana mı alsak?
Pedalsız Çocuk Bisikleti
Pembe Pompalar Çok Şeker!

4 yorum:

  1. "İttir git" yok muydu yav? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "İttir git" yoktu Alpay'cım : )

      O grupta değil ama şu bisikletler süper görünüyor, mağazanın sitesinden: http://www.sunandski.com/Mobo_Mobito_Cruiser_Bike_p/7739051530700.htm

      Sil