12 Mart 2014 Çarşamba

Şapkadaki Kedi - The Cat in the Hat

şapkadaki kedi
Bu hafta yani 10 - 14 Mart hastası okul tatil, bahar tatili - spring break. Kütüphane etkinlikleri listesine bakıyoruz ve Cat in the Hat- Maske Yapımı etkinliğine gitmeye karar veriyoruz.

The Cat in the Hat, Theodor Seus ya da Dr. Seus adlı yazarın en bilinen kitabı ya da kitaplar serisi desek daha doğru olur. Aynı zamanda çizgi film olarak da görmek mümkün. Dr.Seus hayatta değil; ancak 02 Mart olan doğum günü hâlâ kutlanıyor. Bu yıl 110.doğum günü imiş. Mart ayında onun adına etkinlikler düzenlendiğini bu sayede öğrenmiş olduk.


şapkadaki kedi
Etkinliğin yapıldığı salona girince kızımıza "şuradaki masada boş yer var" diye seslenmiştim; birisi yavaşça yanımıza yaklaştı ve "Türk müsünüz?" diye sordu. 30 yıldır Amerika'da yaşıyormuş, o da torunlarını getirmiş etkinliğe. Bir süre sohbet ediyoruz, ondan şehirle ilgili bazı bilgiler alıyoruz. Maske tamamlanıyor ve kütüphaneden ayrılıyoruz.

Plano şehrinde 5 tane halk kütüphanesi var, şehirde yaşadığınıza dair bir doküman ve kimliğinizle ücretsiz bir kütüphane kartı almanız mümkün. Ben bugün başvurumu yaptım ve kütüphane kartımı aldım. Bakalım ilk hangi kitabı okuyacağım?

Gördüğüm kadarıyla kütüphanede çocuklar için hikaye okuma saatleri, bazı özel günlere yönelik etkinlikler, yetişkinler için kitap kulübü, teknoloji kullanımı gibi bazı temel eğitimler, film izleme etkinlikleri, vb düzenleniyor. Kitap dışında dvd ve e-book hizmetleri de var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder